Indisk mat

Vad passar att dricka till? Sommelier Sören Polonius tipsar.

Mat & dryck2005-12-14 16:33
Att Sverige är ett mångkulturellt land märks inte minst på alla restauranger med etnisk inriktning. I Uppsala finns både persiska, thailändska samt några sushiställen sedan en tid och fler och fler indier dyker upp på banan. Många människor är tyvärr lite rädda för indisk mat och tror att det är ett kryddstarkt kök rakt igenom, vilket är fel. När jag för första gången åt indiskt blev jag charmad av de mystiska och annorlunda smakerna. Jag vill gärna ha en liten men märkbar hetta i maten när jag äter indiskt och till detta gärna öl, en ljus lager med liten beska och inte så mycket karaktär. För vinentusiasten föreslår jag halvtorra och/eller fruktdrivna vita viner, till exempel en Gewurtztraminer från Alsace. Undvik röda tanninrika viner.

Namn: Comtes d´Isenbourg Gewurtztraminer 2003, Dopf & Irion, Frankrike/Alsace (nr 2187).

Pris: 104 kr
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!