Indiska curryköttbullar

(4 port) 500 g blandfärs 1 vitlöksklyfta, pressad 1 tsk curry, 2 tsk malen koriander, 1 tsk salt Sås: 1 msk olja, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, pressad, 1 tsk curry, 1 tsk malen ingefära, 1 burk hela tomater, 1 tsk salt.

Mat & dryck1998-11-30 13:38
Blanda färs med pressad vitlök, curry, koriander och salt. Arbeta färsen smidig. Forma köttbullar och bryn dem fint runt om i margarin i en stekpanna.
Skala och hacka löken till såsen. Fräs den i olja med vitlök, curry och ingefära.
Häll på tomaterna med spad, mosa dem lätt. Smaksätt med salt och låt såsen puttra ca 10 min utan lock. Späd ev med vatten.
Lägg ner köttbullarna och låt dem bli genomvarma. Bjud med kokt ris, tomater och gurka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!