Indonesisk risrätt

(4 port)Brynt köttfärs blandas ner i det färdigkokta riset, som i det här fallet är jasminris. Garnera med ananas och räkor.1 gul lök, 2 msk olja, 2 tsk curry1 vitlöksklyfta3 dl jasminris eller vanligt ris, 6 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning1 dl ketchup, 2 tsk koriander500 g bland- eller nötfärs1 röd paprika1 tsk salt, 1 krm svartpepparTill garnering:300 g räkor med skal eller 100 g skalade, 1 liten burk ananasringar.

Mat & dryck1998-11-24 10:33
Skala och hacka löken. Fräs den i lite olja tillsammansmed curry i en gryta.
Pressa ner vitlöken. Bryn med riskornen en stund mot slutet. Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
Tillsätt ketchup och koriander.
Rör om.
Koka på svag värme under lock, ca 20 min. All buljong ska koka in.
Bryn under tiden färsen smulig i en stekpanna. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Låt den bryna med en stund. Krydda med salt och peppar.
Blanda sedan ner köttfärsblandningen i det färdigkokta riset.
Skala räkorna och garnera med räkor och ananasringar i bitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!