Ingefärsglaserade morötter

(4 port)500 g morötter25 g smör2 msk farinsocker1-1,5 tsk torkad ingefära eller 1-1,5 msk riven färsk ingefäraklippt persilja

Mat & dryck1999-07-07 13:44
Ansa morötterna genom att bara skrapa dem. Skär i slantar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Känn med en provnål. Smält smör och rör ner farinsocker samt ingefära. Häll av vattnet från morötterna och häll över ingefärssmöret.
Låt dem småputtra ca 5 min. Strö över klippt persilja. Passar att servera till både kött och fisk.
Röbetor kan man säga är primörernas primörer. Små nykokta med rört smör kanske smaksatt med nypressad citron eller med nyriven pepparrot. Jättegott i all sin enkelhet. I den här rätten blandas de med morötter och palsternacka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!