Irish stew, irländsk lammgryta

(2 pers) 300 g lamm (grytbitar går bra)5­6 morötter2 gula lökar5 potatisarminst 1 liter vatten2­3 köttbuljongtärningar1/4 dl örtkryddmix: Herbs de Provence (eller rosmarin, timjan och kyndel)smör till stekning

Mat & dryck2003-02-27 10:59
Skär lammköttet i små bitar, ungefär som små köttbullar. Bryn dem i smör cirka 5 minuter, tills de blivit bruna runt om. Ta upp köttet och lägg på ett fat.
Skala potatisarna och skär varje potatis 4­6 bitar. Skala morötterna och skär dem i bitar. Skala lökarna, skär varje i fyra bitar och bryt upp lagren. Lägg grönsakerna och potatisen i en gryta och häll på vatten så det täcker, minst 1 liter. Lös upp buljongen i en aning hett vatten och häll i grytan. Lägg i örtkryddorna och låt allt koka upp. Sänk då plattan till ungefär 3:an och låt grytan puttra. Den ska bubbla lugnt i cirka 15 minuter. Känn efter när det är cirka 5 minuter kvar på potatisen och lägg då i de brynta lammbitarna. Rör om regelbundet, låt allt sjuda i 5 minuter. Smaka av och servera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!