Irish stew, irländsk lammgryta
(2 pers) 300 g lamm (grytbitar går bra)56 morötter2 gula lökar5 potatisarminst 1 liter vatten23 köttbuljongtärningar1/4 dl örtkryddmix: Herbs de Provence (eller rosmarin, timjan och kyndel)smör till stekning
Skala potatisarna och skär varje potatis 46 bitar. Skala morötterna och skär dem i bitar. Skala lökarna, skär varje i fyra bitar och bryt upp lagren. Lägg grönsakerna och potatisen i en gryta och häll på vatten så det täcker, minst 1 liter. Lös upp buljongen i en aning hett vatten och häll i grytan. Lägg i örtkryddorna och låt allt koka upp. Sänk då plattan till ungefär 3:an och låt grytan puttra. Den ska bubbla lugnt i cirka 15 minuter. Känn efter när det är cirka 5 minuter kvar på potatisen och lägg då i de brynta lammbitarna. Rör om regelbundet, låt allt sjuda i 5 minuter. Smaka av och servera.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!