Italiensk salamisallad med pestovinägrett

300 g salami i bit1 huvud isbergssallad1 ask rucolasallad100 g rättika eller rädisor4 mogna tomater1 dl svarta oliver 1 dl stor cocktailkapris1 röd lök2-3 kvistar färsk rosmarinTill pestovinägretten:3 msk pesto3 msk olivolja1 1/2 msk balsamvinäger, helst vit

Mat & dryck2005-05-26 00:00
Köp salamin i bit och skär korven i små tärningar med en knapp centimeters sida. Skölj och riv isbergs- och rucolasallad ganska grovt. Mät upp pesto och lägg i en vispvänlig bunke. Tillsätt olja under omrörning och avsluta med god balsamvinäger, helst vit som inte missfärgar salladen. Skölj, skala och skär rättikan i små stavar. Rädisor delas bara på mitten. Skiva tomaterna. Skala och skiva den röda löken. Varva allt i stor skål. Dra bort de barrliknande bladen från rosmarinkvistarna. Dra mot växtriktningen så lossar bladen lätt. Stöt bladen i mortel och vänd ned kryddan i salladen. Fördela salladen på tallrikar eller i portionsskålar och ringla över pestovinägretten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!