Jollof rice — Ris i tomatsås

(cirka 4 personer)Mängden ingredienser i receptet är ungefärliga.Det här behövs: 1/2 liter långkornigt ris, inte klibbigt ris1 burk hela tomater1 tetra passerade tomaterLite färsk chili1 rödlök1 röd paprika1 gul paprika1 vitlöksklyfta2 buljongtärningar 1 tsk salt2 msk curryCayennepepparSvartpeppar4 lagerbladEventuellt lite tomatpuré för tjockare konsistens

Mat & dryck2008-01-17 00:00
Gör så här: Fräs fint hackad lök, paprika och chili i en stor gryta. Rör i tomaterna och lagerbladen. Krydda. Låt riset koka i 10—15 minuter innan du häller ned det i tomatsåsen. Eller häll i riset okokt. Fyll på med lite vatten så att riset kan koka färdigt i tomatsåsen. Var försiktig med vattnet, tillsätt hellre lite i taget än för mycket. Koka tills riset är mjukt. Om det är för blött, stäng av plattan och låt grytan stå kvar en stund på eftervärmen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!