Jordgubbar med ädelostfylld prosciutto

(4 port)1 förpackning rucolasallad1/2 l jordgubbar6 skivor prosciutto70 g ädelost (mild)1 dl creme fraiche4 färska fikon Dressing: 4 msk olivolja1 msk nypressad limesaft1 msk flytande honung1 liten röd chili

Mat & dryck2005-06-23 11:23
Mixa ädelost och creme fraiche med en mixerstav. Lägg fyllningen på prociutton och gör små rullar.
Hacka jordgubbarna.
Gör dressingen: Häll olja, limesaft och honung i en bruk med lock. Skaka blandningen tills den emulgerar, blir till en tjock dressing. Hacka chilin och lägg den i dressingen.
Dela fikonen. Lägg rucola i botten på fyra tallrikar, fördela prosciuttorullarna, lägg dit de hackade jordgubbarna och fikonhalvor. Ringla över dressing. Servera genast.
Förbered gärna rullarna i förväg. Får de ligga över natten i kylskåp håller de ihop bättre. Ät som förrätt eller tilltugg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!