Jordgubbar med gravad lax

(4 port)500 g grön sparris, färsk eller fryst500 g gravad lax i skivor1,5 dl vitt vin2 msk idealmjöl3 dl fiskbuljong (vatten + tärning)1 dl vispgrädde0,5 dl färska hackade örter, t ex gräslök, persilja, körvelsalt, nymald vitpepparsaften av 1/2 citron12-16 stora jordgubbar

Mat & dryck2001-07-19 00:01
Skölj och skär av en bit av ned-re delen på den färska sparrisen. Koka upp ca 1 l vatten med 2 tsk salt och 1 sockerbit. Lägg ner stjälkarna, gärna buntade, och koka dem ca 10 min. Eller följ anvisningar på förpackningen till de frysta. Ta upp och låt rinna av. Vispa ut mjölet i vinet till såsen i en kastrull och vispa ner buljongen. Koka upp under vispning och låt koka 3-5 min. Tillsätt grädde och örter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Häll en spegel av sås på varma tallrikar. Fördela och linda in sparrisen i laxskivorna. Lägg dem på såsen. Skär jordgubbarna i solfjädersform och lägg dem runt sparris-laxknytena. Garnera med färska örter. Servera med nykokt färskpotatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!