Jordgubbar Romanoff

Jordgubbar Romanoff bjuds i glas. Desserten kan förberedas och ställas i kyl i väntan på servering. 
Foto: Dan Strandqvist

Jordgubbar Romanoff bjuds i glas. Desserten kan förberedas och ställas i kyl i väntan på servering. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Mat & dryck2012-06-28 09:25

För 4 personer
1 liter jordgubbar
1/2 tsk fint rivet apelsinskal
1 1/2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 msk Cointreau eller annan citruslikör (kan uteslutas)

1. Dela jordgubbarna i klyftor. Spara fyra jordgubbar till garnering. Lägg bitarna i en skål. Tvätta apelsinen noga och riv en halv tesked av det yttersta orangefärgade skalet. Vänd ner skalraspet tillsammans med strösocker och likör (om man vill) i skålen med jordgubbarna. Plasta skålen och ställ den kallt i minst 1 timme.
2. Sila av och spara vätskan i skålen. Kör knappt hälften av jordgubbarna till puré i en mixer. Fördela resten av bären i fyra glas.
3. Vispa grädde och florsocker ganska hårt. Blanda grädden med bärpurén och lägg i en spritspåse utan tyll. Fördela den smaksatta grädden över bären i glasen. Ställ kallt. Toppa med en jordgubbe i varje glas före servering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!