Jordgubbs- och kycklingsallad med basilikadressing

(4-6 port)Ca 1 l jordgubbar1 grillad eller stekt kycklingca 5 dl strimlade olika salladssorter2 avokador1 klyfta vattenmelon, gul eller röd2 msk rostade pinjenötterDressing:1 kruka färsk basilika3 msk vinäger1 krm salt0,5 krm nymald svartpeppar1 msk flytande honung, 1 dl olja, 3-4 msk crème fraiche

Mat & dryck2001-07-19 00:01
Skölj ev, ta bort fnaset och skiva jordgubbarna. Ta ev bort skinnet på kycklingen och bena ur den. Skär köttet i skivor. Dela avokadon, ta bort kärnan och skalet. Skär fruktköttet i bitar. Skär melonklyftan i skivor men låt gärna skalet vara kvar. Blanda alla salladsingredienser på ett fat. Repa av basilikabladen och finhacka dem i mixer/matberedare. Tillsätt vinäger, salt, peppar och honung. Häll till sist i olja och crème fraiche. Servera dressingen till salladen. Brytbröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!