Jordgubbsdessert med zabaionesås

(4 port)1-2 l rensade jordgubbarZabaionesås:4 äggulor4 msk socker1 dl vitt portvin + 0,5 dl vatten (eller ta 1 dl Grand Marnier + 0,5 dl vatten)0,5 dl vispgrädde

Mat & dryck2001-07-19 00:01
Blanda samman äggulor, socker samt portvin och vatten i en rostfri kastrull. Sjud blandningen på svag värme tills såsen börjar bli tjock och skummig, vilket tar ca 20-25 min. Vispa kraftigt hela tiden. Låt såsen kallna. Rör ner 0,5 dl
vispad vispgrädde.
Servera såsen för sig till jordgubbarna, eller lägg jordgubbarna delade i ugnssäker form och bred såsen över.
Gratinera hastigt i ugn vid 275 grader. Pudra över rikligt med florsocker och strö över skalstrimlor från 0,5 väl tvättad apelsin. Garnera med citronmeliss.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!