Jordgubbsmoussetårta

ca 10 bitar100 g margarin eller smör rumstempererat175 g mandelmassa2 ägg1 msk vetemjöl1 dl flagad mandel1 l jordgubbarMousse: 4 gelatinblad, 2 ägg, 1 dl socker, 4 dl vispgrädde, 2 dl mosade jordgubbar.

Mat & dryck2000-06-21 00:01
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan ner i en bunke och mixa ihop den med margarinet. Rör ner ägg ett i taget. Tillsätt mjöl. Lägg smeten i smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter beströdd med den med den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna. Skölj och rensa jordgubbarna och halvera dem. Ställ dem i rad längs kanten på formen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Smält gelatinet i egen fuktighet på svag värme. Häll gelatinlösningen under vispning ner i äggsmeten. Vänd ner grädden. Blanda ner mosade jordgubbar. Häll moussen i formen. Låt stå kallt minst 4 timmar eller över natt. Garnera med små hela jordgubbar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!