(8–10 bitar)
Mandelmassebotten:
300 g mandelmassa
3 äggvitor
Jordgubbsmousse:
1 l jordgubbar
1 lime, rivet skal
1 dl gelésocker multi (Dansukker)
3 dl vispgrädde
Till garnering:
½ liter skivade jordgubbar
3 msk riven vit hyvlad blockchoklad
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa botten på en form med löstagbar kant. Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd i mandelmassan. Bred ut i formen och grädda i cirka 20–25 minuter. Låt svalna.
Mousse: Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg det i en kastrull med gelésockret. Låt det koka ihop så det blir såsigt. Mixa slätt och blanda i det rivna limeskalet. Om du vill kan du passera jordgubbslandningen genom en sil för att få bort kärnorna. Låt svalna. Vispa grädden lätt och vänd ner i den kalla jordgubbsblandningen. Häll den i formen med mandelmassebottnen och ställ in i kylen i minst två timmar eller över natten. Skär försiktigt runt formens kanter innan du spänner loss kanten. Garnera med färska bär och vit hyvlad blockchoklad.