Jordgubbstårta med smultron

Till kakan:2 ägg 2 dl socker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 dl hett vattenTill fyllningen:Vaniljkräm eller citronfromage (från paket eller hemgjord)1-2 dl vispgräddefärska jordgubbar eller jordgubbssyltOm man väljer färska jordgubbar till fyllningen passar vaniljkräm bäst, men om man väljer jordgubbssylt så passar det bättre med citronfromage. Det är för att man ska få lite lagom syrligt och lite lagom sött. Annars tar man bara det man har hemma.Till garnering:3 dl vispgräddefärska jordgubbarsmultron

Mat & dryck2002-06-20 00:01
Vispa ägg och socker pösigt. blanda mjöl och bakpulver, rör i det i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, häll i smeten och grädda i 175C ca 40 min. känn efter med en provnål eller dylikt så att kakan är helt torr.
Stjälp upp kakan och låt den svalna, dela den därefter i tre bottnar. Gör i ordning vaniljkrämen eller citronfromagen, bred den på den understa botten.
lägg på nästa botten. Bland den vispade grädden med färska, rensade och hackade jordgubbar eller med jordgubbssylt. Bred på botten och lägg på den översta botten. Bred ett tunt lager grädde över hela kakan. Skiva jordgubbarna och täck hela ovansidan, ingen grädde ska synas. Spritsa sedan grädden på följande sätt:
Spritsa en cirkel runt hela yttre kanten, gör sedan ett rutmönster över ovansidan, spritsa sedan så att hela utsidan täcks. Har man ingen sprits så går det bra att klicka ut grädden med en sked och breda ett jämnt lager längs utsidan. Placera sedan smultronen på rutornas "skarvar" och med jämna mellanrum på den yttre ringen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!