Jordgubbstiramisu
(6-8 port)4 dl skivade jordgubbar1 lime1 gelatinbladca 6-8 st savoiardikex3/4 dl koncentrerad fläderblomssaft3/4 dl vatten2 äggulor2 äggvitor3/4 dl florsocker250 g mascarponeEv garnering: Chokladdoppade jordgubbar
Blanda flädersaften och vatten. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulorna och florsocker pösigt. Blanda mascarpone med äggulorna. Tillsätt därefter hälften av jordgubbs- och gelatinblandningen och vänd sist ner äggvitorna. Lägg lite av mascarponeblandningen i portionsskålar eller på ett fat.
Doppa undersidan av kexen i flädersaften och lägg dem med saftsidan nedåt på mascarponeblandningen. Täck med resten av de skivade jordgubbarna och till sist med resterande mascarponeblandning. Låt stå i kylen några timmar. Garnera ev med chokladdoppade jordgubbar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!