Jordgubbstiramisu

(6­-8 port)4 dl skivade jordgubbar1 lime1 gelatinbladca 6-8 st savoiardikex3/4 dl koncentrerad fläderblomssaft3/4 dl vatten2 äggulor2 äggvitor3/4 dl florsocker250 g mascarponeEv garnering: Chokladdoppade jordgubbar

Mat & dryck2005-06-23 11:01
Lägg gelatinbladet i kallt vatten cirka 10 minuter. Krama ur det och smält det i en liten skål i vattenbad. Tvätta limen i ljummet vatten och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skiva jordgubbarna och blanda med limeskalet och gelatinet.
Blanda flädersaften och vatten. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa äggulorna och florsocker pösigt. Blanda mascarpone med äggulorna. Tillsätt därefter hälften av jordgubbs- och gelatinblandningen och vänd sist ner äggvitorna. Lägg lite av mascarponeblandningen i portionsskålar eller på ett fat.
Doppa undersidan av kexen i flädersaften och lägg dem med saftsidan nedåt på mascarponeblandningen. Täck med resten av de skivade jordgubbarna och till sist med resterande mascarponeblandning. Låt stå i kylen några timmar. Garnera ev med chokladdoppade jordgubbar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!