Jordnötssås

(4 pers)2 gula lökar1 liter vatten1 brk jordnötssmör (den utan crunch)1 brk pressade tomater1,5 buljongtärning (grönsaks)1-2 tsk chilipulver2 msk tomatpuré1tsk currysaltev. spad från kycklingen i ugnenev. 1 chilipeppar typen Habanero (den som ser ut som en liten fyrkantig paprika)

Mat & dryck2000-07-20 00:01
Koka upp vattnet. Strimla löken och lägg i kokande vatten. Koka en liten stund. Lägg i jordnötssmöret och rör om tills smöret löst upp sig. Lägg i pressade tomaterna, buljongtärningen, chilipulvret, tomatpurén, curryn och låt småkoka cirka 60 minuter. När den kokat ihop ordentligt kan den som vill ha såsen lite hetare lägga i en chilipeppar, av sorten Habanero, cirka en halvtimme. Lägg i den hel, den värsta styrkan finns i kärnorna. Men glöm inte att ta upp den ur såsen, den sortens chilipeppar är väldigt stark. Smaka gärna lite under tiden för att den inte ska bli starkare än önskat.
Lägg gärna i kycklingen mot slutet och låt den få koka i såsen cirka 5 minuter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!