Julköttbullar

(4 port)500 g blandfärs2 medelstora kokta potatisar, kalla1 liten gul lök1 ägg1,5 tsk salt1 krm svartpeppar0,5 krm kryddpeppar1,5 dl matlagningsgräddesmör eller margarin

Mat & dryck1998-11-25 13:31
Riv potatisen fint på rivjärn. Skala och riv eller hacka löken fint. Fräs den i lite fett. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, kryddor och grädde.
Arbeta den smidig, men överarbeta den inte så att fettet tränger ut. Det gör köttbullarna torra. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg dem på vattensköljd skärbräda.
Låt fett bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, men inte för många åt gången. Bryn dem fint bruna runt om genom att skaka stekpannan.
Sänk värmen och efterstek dem utan lock och spädning ca 5 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!