Julsill med apelsinsmak

(4 port) 420 g inläggningssill på fem minuter (är rensad och filéad sill inlagd i kokt lag) (spara lagen) 4 hela kryddnejlikor, 5 kryddpepparkorn 1 kanelstång, krossad skal från 2 väl tvättade apelsiner 3¡4 msk korinter 1 rödlök 100 g skållad och skalad sötmandel

Mat & dryck1999-01-20 10:53
Koka upp den färdiga lagen med nejlikor, kryddpepparkorn och krossad kanelstång. Låt koka på låg värme några minuter så att lagen tar smak av kryddorna.
Skala apelsinerna, strimla enbart det gula och lägg det i en skål med korinterna. Häll över den varma lagen.
Skala och skiva rödlöken tunt samt grovhacka mandeln. Skär sillen i bitar. Lägg ner sill, rödlök och mandel i lagen med det övriga.
Täck över och ställ kallt ett dygn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!