Förra året tog sig deras espresso också rakt upp i toppen i kafépatrullens espressotest och mycket riktigt smakar deras cappuccino (25 kr) och espresso (15 kr för en enkel) fortfarande både fylligt och lent.
Vardagar mellan 14 och 17 serverar Vardein & Co det trevliga konceptet Afternoon-Tea. Detta består av en kanna valfritt te och till det en liten bricka med fyra små sandwichar (två med tonfiskröra och två med brie och paprika), en scones med marmelad och ett glas ?snabbcheesecake?. 70 kronor går allt loss på. Tonfisksandwichen får lite knappt godkänt. Brödet är ett lite grövre franskbröd med ganska generöst med tonfiskröra och ett salladsblad på. Särskilt kul är det inte. Och briesandwichen är ännu tristare. Här är det vitt franskbröd med en smal skiva brieost och en paprikabit. Känns långt ifrån spännande.
Däremot är sconesen toppengod. Ljummen, fluffig och precis lagom degig. Smaken har också rätt balans mellan sött och lite syrligt. Till sconen serveras två sorters marmelad, men måste klickarna vara så snålt tilltagna? Några i patrullen saknar också smör eller kanske cream cheese att kombinera med. Efterrätten ?snabbcheesecake? faller också patrullen i smaken. Ett litet glas med sylt i botten, vaniljkesella på och sedan toppat med krossade digestivekex, är en lite lagom söt avslutning, som faktiskt smakar nästan som vanlig cheesecake. Afternoon-Tea serveras alltså mellan kl 14 och 17 på vardagarna, och på övriga tider får man hålla till godo med ett mycket magert fikabrödsutbud. En biscotti (5 kronor) till kaffet, eller kanske en ljuslila Blueberry Hill-blåbärskaka (25 kr), som dock får tummen ner av patrullen. Artificiellt tycker någon, lite som medicin, tycker en annan. Lunchsugen? De flesta av borden delas med restaurangen Nya Matsedeln, som serverar lunch. När vädret tillåter finns också möjlighet att sitta ute. Personalen är hjälpsam och tipsar om sorter och smaker, och hade man bara lagt lite mer krut på fikabrödet hade betyget blivit högre.