Kaffeglass

(4 stora port)4 tsk kaffepulver4 tsk kokande vatten1,5 l vaniljglassSås: 0,5 dl kakao, 1 dl socker, 1 tsk äkta vaniljsocker, 1 msk vispgrädde, 1 tsk smör, ev något vattenGarnering: 1 dl vispad grädde, rostad flagad mandel

Mat & dryck1999-11-17 23:59
Lös kaffepulvret i det heta vattnet. Rör glassen mjuk och blanda med kaffet. Blanda tills glassen får jämn färg. Frys den fram till servering. Gör såsen. Blanda samman alla ingredienser till såsen i en kastrull. Sjud den tjock. Späd ev med lite vatten. Ta från värmen och håll såsen varm. Låt glassen mjukna en stund i rumsvärme. Fördela den i fyra höga glas. Slå chokladsåsen över. Toppa varje glas med en klick vispad grädde och rostad mandel. Stick i en sked och ett sugrör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!