Kaka i långpanna med nötter och potatis

Mat & dryck2001-10-18 00:01
Klä en långpanna som är ca 20x30 cm med smort bakplåtspapper. Ta fram 3 ägg à ca 60 g i god tid. Koka 2 medelstora potatisar med skalet på tills de är mjuka. Låt kallna. Hacka medelgrovt 100 g hasselnötter och blanda med 1 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver. Vispa pösigt 3 ägg med 2 dl råsocker strö eller strösocker. Vänd ner 1 dl kesella och den skalade rivna potatisen. Blanda varsamt ner mjölblandningen. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 20 min. Låt kallna. Pudra över florsocker med citronsmak eller gör en glasyr med det citronsmakande florsockret. Skär kakan i rutor då glasyren stelnat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!