Kalasbiffar med gourmetsmör

(4-5 port)Färsen ska blandas med fint tärnad fläskfilé. Blanda till ett smör och servera till eller låt smälta på biffen.400 g nötfärs1 köttbuljongtärning2 äggulor1 tsk soja1 krm pepparmix0,5 tsk paprikapulver1 tsk torkad smulad dragonca 300 g fläskfiléGourmetsmör50 g smör (eller bordsmargarin)25 g riven smakstark ost t ex västerbottenost4 soltorkade inlagda tomater klippta i små bitar2 tsk torkad smulad dragon 1-2 hackade vitlöksklyftorsaltnymald svartpeppar

Mat & dryck2001-08-16 00:01
Blanda nötfärsen med smulad buljongtärning, äggulor och kryddor. Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Skär köttet i små tärningar. Blanda ner i färsen. Stek ev ett prov av färsen för att korrigera smaksättningen. Ställ den kallt medan du gör smöret. Blanda samman alla ingredienser till smöret. Ställ kallt. Forma färsen till inte alltför stora biffar. Stek dem i stekpanna i flytande margarin ca 3 min per sida. Lägg upp på varmt fat och lägg en klick av det smaksatta smöret på varje biff eller servera det till. Servera också potatis, gärna ugnsstekt färskpotatis. Skrubba den först och dela större potatisar i bitar. Lägg i långpanna och droppa över lite olja och salta och peppra. Stek dem i 200 grader ca 30 min. Känn med provnål att den är precis genomstekt.
Servera nätt kokta grönsaker till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!