Kall grönsakssoppa

(4 port)1 stor grön paprika1 gul lök1 gurka1 l vatten2 hönsbuljongtärningar1 burk krossade tomater1 vitlöksklyfta1 msk citronsaft1-2 msk olivoljasalt, peppar, något stänk tabasco.

Mat & dryck1998-11-24 16:35
Lättast är det att göra soppan i matberedare eller mixer. Grönsakerna ska finfördelas. Skölj paprika och gurka.
Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär dem i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar. Skär 3/4 av gurkan i bitar.
Koka upp hälften av vattnet i en kastrull och lös upp buljongtärningarna. Späd med resten av vattnet. Låt buljongen svalna.
Lägg grönsakerna, tomaterna och den skalade vitlöksklyftan i en matberedare eller mixer. Kör tills allt är finfördelat. Blanda grönsaksröran med den kalla buljongen.
Smaka av med citronsaft, olja, salt, peppar och tabasco.
Servera soppan med resten av gurkan som skurits i tunna skivor. Ät med bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!