Kall grönsakssoppa
(4 port)1 färsk gurka, ca 400 g1 medelstor grön paprika1 liten färsk lök (spar blasten om den är fin)1û2 vitlöksklyftor1 burk krossade tomater, 400 g2 grönsaksbuljongtärningar, 1 l vatten1 msk citronsaft, 1û2 msk olja, gärna olivsalt, peppar, 1 msk riven färsk ingefära2 msk hackad färsk koriander, fint strimlad lökblastom man vill och har: 2 msk torr sherry.
Finfördela grönsakerna i mixer eller matberedare med burktomaterna. Eller hacka allt mycket fint för hand (utom burktomaterna).
Koka upp hälften av vattnet och lös upp buljongtärningarna. Späd med resten av vattnet. Låt buljongen kallna.
Blanda ner grönsakerna i den kalla buljongen. Smaka av med citronsaft, olja, salt, peppar, riven ingefära och ev sherry.
Skär den sparade gurkan i fina strimlor och blanda ner den tillsammans med lökblast och koriander.
Bjud med vitt brytbröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!