Kalla grönsakssåser

Kalla såser till grönsaker är lätta att göra själv och få sin egen smak på. Basera på gräddfil, naturell yoghurt eller matlagningsyoghurt. Låt gärna såsen stå och dra åt sig de inblandade smaktillsatserna, det blir den bara godare av (alla såser räcker till 4 port).

Mat & dryck2001-06-28 00:01
Pepparrotsfil:
Blanda samman 2 dl gräddfil med 1-2 msk nyriven pepparrot, 1 krm salt och 0,5 dl klippt gräslök.

Ädelfil:
Blanda samman 2 dl naturell yoghurt med 50 g mosad ädelost eller en ost med både vit- och grönmögel, typ castello, cambozola. Tillsätt ev 1 msk fint hackade salta jordnötter.

Grön sås:
Finfördela i mixer eller hacka fint 1 dl frysta/tinade ärter, ca 5 cm färsk gurka och 1 msk gräslök. Blanda med 2 dl gräddfil och smaka av med 1 krm salt och 1 krm stött rosépeppar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!