Kalops med rödbetstsatsiki - ugnsrostad potatis, morot och lök

Kalops(8 pers) 1,2 kg nötkött (Anna valdeinnanlår för att få ett mört kött och minska koktiden)25 g smör2 st gula lökar2 msk vetemjöl8 kryddpepparkorn1 msk vitpepparkornsalt1 lagerblad1/2 dl kalvfondvattenRödbetstsatsiki:8 inlagda rödbetor1 röd lök200 g fetaost4 dl matlagningsyoghurtsaltsvartpeppar@4a Mellanrubrik:Ugnsrostade grönsaker:@3a Text:1 kg potatis av fast sort1/2 kg morötter4 st rödlökaroljasaltbladpersilja

Mat & dryck2002-11-22 13:09
Kalops:Skär köttet i stora tärningar, skär lök och morötter i stora bitar. Hetta upp smör i en gryta, bryn köttet och bryn sedan grönsakerna. Pudra över lite vetemjöl och låt mjölet suga upp fettet från botten. Fyll på med vatten så att det nästan täcker och häll i kalvfond. Tillsätt lagerblad. papparkorn, salt och sjud under lock tills köttet är mört, cirka 20 minuter om det är innanlår.

Rödbetstsatsiki:Riv rödbetor och lök grovt. Mosa osten. Blanda matlagningsyoghurten med rödbetor, lök och mosad fetaost. Smaksätt med salt och peppar.

Ugnsrostade grönsaker: Skala morötterna och skär dem i långa stavar. Dela potatisen i klyftor, behåll skalet på. Dela rödlökarna i stora klyftor. Rosta grönsakerna på en ugnsplåt med lite olja. Salta och ställ in i ugnen på 175-200 grader. Garnera med finhackad bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!