Kalops

(4 port)500 g benfri karré2-3 morötter, 1 purjolökflytande margarin0,5 tsk salt, 8 hela kryddpepparkorn, 4 lagerblad1 köttbuljongtärning (eller kalvfond på flaska)1,5 msk idealmjöl, 2,5 dl matlagningsgrädde1,5 dl vatten, 2 tsk soja

Mat & dryck2002-01-10 00:01
Kalops kan tillagas på nöt eller älg eller annat vilt. Den kan också göras med kyckling och då detaljen kycklingben eller som här i receptet med benfri karré. Koktiden minskar men det blir lika gott för det.

Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Skala morötterna och skär dem i skivor. Snitta, skölj och skär purjolöken i bitar. Bryn köttet till fin färg i margarin i en stekpanna och lägg över i gryta. Fräs purjolök lätt och lägg över i grytan tillsammans med morötter, salt, kryddpeppar, lagerblad och smulad buljongtärning eller fond. Vispa ut mjölet i grädden och blanda ner tillsammans med vatten och soja.
Låt grytan koka 10-15 min. Servera med inlagda rödbetor och kokt potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!