Kålrotsgratäng

(4 port)1 kålrot ca 1 kgvatten + salt1 dl hackad persilja + gräslök3 dl riven lagrad ost1 krm nymald svartpeppar1 dl kokspad + 2 dl mellangräddeströbröd

Mat & dryck2000-10-05 00:01
Skala kålroten och skär den i ca 0,5 cm tjocka skivor. Koka skivorna i vatten med salt ca 10 min.
Ta upp dem med hålslev och låt rinna av. Spar 1 dl av kokspadet. Varva kålrotsskivor med grönt, ost och peppar i smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara ost.
Blanda kokspad och grädde och häll över. Strö över lite ströbröd. Grädda i ugn vid 225 grader 20-30 min. Servera med tillbehör, t ex stekt kassler eller falukorv i lite tjockare skivor som grillas i ugn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!