Kalvstek med tonfiskröra - Vitello tonnato

(4 pers) 1/2 kilo kalvsteksalthela svartpepparkornTonfiskröra (4 pers)drygt 1/2 tub citronmajonnäs (ca 150 gr)1 brk tonfisk i olja2 msk olivolja3 msk kapris10 skivor snittgurka, finhackad salt & pepparlite persilja3 msk vatten

Mat & dryck2002-08-15 09:12
Bryn kalvsteken i stekpanna. Lägg den i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Lägg i salt och peppar. Koka 20 minuter.
Sätt i köttermometer och låt koka tills den visar 67 grader. Ta kastrullen av spisen och låt steken kallna i sitt eget spad. Steken kan gärna lagas dagen innan eftersom den ska ätas kall. Passar också som pick-nickmat.

Blanda ihop alla ingredienser i tonfiskröran. Finhacka persilja men spara lite till garnering. Och låt röran stå 4­5 timmar eller mer före servering. Passar utmärkt att göra kvällen innan.

Skär kalvsteken i ordentliga skivor. Bre tonfiskröran på en tallrik, lägg ett lager av kalvstek över och bre ytterligare tonfiskröra på kalvsteken. Garnera med persilja. Ät tillsammans med rucolasalladen nedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!