Kanel- och fruktbullar

12 st25 g jäst,2,5 dl kall mjölk,1 msk kesella,0,5 dl socker,0,25 tsk salt,0,5 tsk malen kanel,1 dl torkad och blandad frukt, klippt i små bitar,7û8 dl vetemjöl

Mat & dryck2000-02-09 23:59
Smula jästen i en skål. Häll på mjölk och lägg i kesella. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt socker, salt, kanel och frukt. Arbeta in mjöl till en smidig deg. Ta gärna upp degen på bakbordet och arbeta in mjölet. Man känner bättre hur degen blir i konsistensen om den arbetas för hand. Lägg tillbaka i skålen och pudra över lite mjöl. Täck över och jäs ca 1 timme. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Rulla ut till en längd och dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta ut dem lätt. Jäs dem övertäckta ca 30 min. Grädda mitt i ugnen vid 200 grader ca 10 min. Låt svalna. Bullarna kan då de är färdiggräddade penslas med flytande honung. Dela och ät dem ljumma med lite bordsmargarin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!