1 hel kanin cirka 1,3–1,5 kg
Rosépeppar
Vitpeppar
Salt
Kryddpeppar
2 nypor chiliflingor
1 syrligt äpple
2 msk tomatpuré
2 gula lökar
1 morot
3–4 dl buljong (kött)
2 dl rött eller vitt vin
Gör så här:
1. Dela kaninen i jämnstora bitar. Klappa in salt och peppar i köttet.
2. Bryn bitarna i smör eller olja. Lägg över i en gryta.
Skölj ur stekpannan efter varje bryning och häll detta över köttet.
3. Häll i buljong och vin, lägg i lök, morot och äpple skurna i bitar samt tomatpuré och chiliflingor. Smaka av. Tillsätt eventuellt mera kryddor efter egen smak.
4. Koka i cirka 1–1,5 timmar. Köttet ska släppa från benen.
Serveras med kokt potatis och grönsallad.