Kantarellsoppa
(4 port)1 gul lök1 l färska kantareller skurna i bitar (eller två burkar a 200 g kantareller, använd spadet till soppan)smör2 msk vetemjöl1 msk soja1 tsk smulad timjan5 krossade enbär0,5 dl rönnbärsgelé2 köttbuljongtärningar, 8 dl vatten2 dl creme fraicheev salt, mald vitpepparhackad persilja
Tillsätt lite mer fett och fräs ytterligare några minuter. Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt soja, kryddor, gelé, smulade buljongtärningar, vatten (och svampspad).
Låt koka ca 5 min. Mixa soppan.
Rör ner creme fraiche. Koka upp soppan igen och koka några minuter. Smaka av med ev salt och peppar.
Man kan spara några kantareller som får fräsa för sig att garnera soppan med. Strö över hackad persilja.
Bjud med bröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!