KARRÉ
4 personer600 g fläskkarréTill marinad:1 tsk liquid smoke4 msk rödvin1 tsk soja1 msk ljus, fransk senap1 vitlöksklyfta1 msk rapsolja1 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1 tsk mald ingefäraTill servering:4 tomater1 zucchini2 paprikor3 gula lökar2-3 vitlöksklyftor2 dl passerade tomater1/2 tärning grönsaksbuljong1 tsk timjansalt och svartpepparolivolja
2. Flå tomaterna till grönsaksröran. Doppa dem i kokande vatten och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lökarna. Skär paprika och zucchini i bitar.
3. Bryn på grönsakerna i olja i stekgryta eller stor kastrull. Slå på passerade tomater och krydda med vitlök och timjan. Smula ner en halv tärning grönsaksbuljong. Låt allt sjuda sakta i minst tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Ta fram karréskivorna och ruska av det mesta av marinaden. Grilla köttskivorna cirka tre minuter på vardera sidan.
5. Servera karréskivorna med varma ratatouillegrönsaker och gärna lite färska salladsgrönsaker med lätt dressing.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!