Kasslerpanna

(4 pers)600 gram kassler500 gram frysta haricots verts2 dl gräddecirka 1/2 riven muskotnötriven ost eller ostskivor

Mat & dryck2001-04-05 00:01
Sätt på en kastull med saltat vatten (för bönorna). Skär kasslern i stavar. Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna. Lägg i lite matfett. Fräs kasslerstavarna under tiden som bönorna kokar ett par minuter.
Lägg bönorna i pannan och rör om. Häll på grädden. Riv över ungefär en halv muskotnöt. Täck hela ytan med ostskivor. När osten smält ner är det klart.

Variation: Bönorna kan bytas ut mot broccoli. Eller tag hälften bönor och hälften broccoli. Kasslern kan bytas ut mot bacon, rökt skinka eller varför inte prinskorv eller korvbitar.
Servera med bröd eller ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!