Katrinplommonspäckad kalkonfilé

(4 port)2 kalkonfiléer1/2 påse kärnfria katrinplommon1 tsk salt1 krm pepparmix0,5 kruka färska salviabladeller färsk timjanSås: 4 dl hönsbuljong (fond eller tärning + vatten), 2 tsk potatismjöl, 2-3 msk pressad apelsinsaft + 1 msk finstrimlat apelsinskalGrönsakspasta: 2 stora morötter, 1 stor purjolök, 1 squash cirka 300 g, 4 port bandspaghetti

Mat & dryck2000-08-30 16:30
Skär plommonen i mindre bitar. Blanda med salt, peppar och hackat grönt. Gör ett hål i mitten av filéerna och tryck in plommonblandningen. Bryn filéerna till fin färg runt om i fett i stekpanna. Färdigstek i ugn vid 175 grader cirka 20 minuter. Koka upp buljongen. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner redningen i buljongen. Låt få ett uppkok. Smaka av med apelsinsaft och nålfint strimlat apelsinskal (enbart det gulröda skalet). Skala morötterna och skär dem i långa band med hjälp av en potatisskalare. Skölj och gör likadant med squashen. Snitta, skölj och skär purjolöken i smala remsor på längden. Lägg ner morot och purjo när 3 minuter av pastans koktid återstår och squashen när 2 minuter återstår. Häll av kokvattnet. Portionera upp pastan på fyra varma tallrikar. Lägg skivor av kalkonfilén ovanpå och häll på lite av såsen. Servera resten bredvid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!