Kesellaplättar med frukt

(20-25 st)Lätta plättar med kesella i smeten. Servera med frukt och mjukvispad grädde.4 msk kokosflingor250 g kesella0,75 dl vetemjöl4 ägg1 tsk vaniljsocker1 msk flytande honung0,25 tsk salt2 msk flytande margarin (eller fast margarin smält och svalnat)

Mat & dryck2001-08-23 00:01
Börja med att rosta kokosflingorna i torr het stekpanna. Passa noga så att de inte bränns. Häll upp på hushållspapper och låt kallna. Rör samman kesella och mjöl till en slät smet. Vispa ner äggen ett i taget. Rör ner vaniljsocker, honung, salt, kokosflingor och flytande margarin eller det smälta/avsvalnade. Smörj första laggen och grädda plättar på vanligt sätt. Ta ca 1 msk smet per plätt. Vänd när ytan stelnat och grädda andra sidan. Servera dem nygräddade med blandade frukter t ex ananas, nektariner och päron i bitar som gärna kan smörfräsas först. Mjukvispad grädde till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!