Kesobröd

(2 st)1 dl vetekross + 2 dl vatten50 g jäst5 dl vatten250 g keso1 msk salt3/4 dl brödsirap1 msk stött anis eller fänkål12 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl

Mat & dryck1998-11-24 13:25
Koka upp vetekross och vatten. Låt svalna. Smula jästen i degbunken. Blanda ner vatten (5 dl) och keso i krossblandningen. Låt det bli ljummet (37
grader).
Häll detta över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt salt, sirap, anis och rågsikt. Arbeta in vetemjöl till en smidig deg.
Strö lite mjöl över degen och jäs den övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på bakbordet. Knåda ev in mer mjöl. Dela degen i två delar. Forma till runda eller avlånga limpor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Skåra bröden med vass kniv.
Grädda i ugn vid 200 grader ca 50 min.
Låt dem svalna under bakduk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!