Khadijas kycklinggryta med cous-cous

(4 pers) 750 g kycklingfiléer (el 4 stycken brösthalvor) 5-6 gula lökar 2 pkt saffran salt & peppar 2 små pkt russin olja till stekning

Mat & dryck1999-12-01 23:59
Skär kycklingen i långsmala bitar. Skär en lök i små bitar. Fräs kyckling och lök tillsammans med saffran, (spara lite saffran till lök-russinblandningen) i grytan. Salta och peppra. Häll på vatten så att det täcker kycklingen gott och väl. För den som har en ångkokningsgryta behövs mer vatten. Låt koka i mellan 20ù30 minuter tills kycklingen är färdig.
Under kokningen lägg russinen i blöt. Skär de övriga lökarna i små klyftor och fräs i en kastrull med olja, en nypa salt och det sparade saffranet.
Fräs löken på svag temperatur till den blivit genomskinlig. Håll på aningen vatten. Sila bort vattnet från russinen och lägg russinen i kastrullen med löken. Låt koka försiktigt cirka fem minuter under lock tills blandningen blivit blank och mjuk.
Under kokningen gör i ordning cous-cousen enligt bruksanvisningen på paketet.
Servera från ett stort fat. Lägg upp cous-cousen först och gör en grop i mitten. Häll såsen över grynen och lägg kycklingen i mittgropen och lök-russin blandningen ovanpå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!