Kidneybönor med spenat och citronris

Kidneybönor med spenat(4 pers)1 pkt bladspenat2 dl kidneybönor (okokta)saltCitronris(4 pers)4 portioner gott ris, gärna av typen basmati1 knivsudd saffran1 citron (gärna Krav-märkt eftersom det skalet ska användas)1 röd och / eller grön chilipepparfruktcirka 1 cm färskt ingefära1 liten kanelstångfärsk citronmeliss från några kvistarolivolja

Mat & dryck2000-07-06 00:01
Kidneybönor med spenat
Lägg bönorna i blöt över natten. Häll bort blötläggningsvattnet och koka i nytt i 10 minuter. Sänk värmen och låt koka cirka 50 minuter. Tillsätt salt efter smak när 10 minuter återstår av koktiden. Tina spenaten och blanda med de varma bönorna som fått rinna av. Låt stå en stund så att värmen fördelas.

Citronris
Stöt saffranet i morteln och blanda med riset. Koka det saffransblandade riset enligt anvisningar på paketet. Tvätta citronen väl. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare och strimla fint. Hacka ingefära och chili fint. Krossa kanelstång fint i mortel. Värm olivolja i en stekpanna, Fräs ingefära-, chili- och kanelstångshacket och blanda i ris, citronskal och färsk hackad citronmeliss. Pressa lite citronsaft över och servera genast tillsammans med kidneybönsalladen.
Yoghurtsås passar fint till. Används antingen matlagningsyoghurt eller låt yoghurt naturell rinna genom ett kaffefilter några timmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!