Kinainspirerad kyckling

3 kycklingfiléer Marinad: 3 msk olja (gärna olivolja), 2 msk soja, 1 msk sweet chilisauce, 1 msk flytande honung, 1 krm curry, 1 krm mald koriander, 1 tsk färsk riven ingefära 2 morötter 2 röda paprikor det gröna från 1 purjolök cirka 0,5 dl spad från aprikoserna 1 hönsbuljongtärning , örtsalt, 1 krm citronpeppar 1 burk hela vattenkastanjer ca 225 g, 1 halv färsk gurka 2 fasta bananer, 1 burk hela aprikoser ca 400 g

Mat & dryck1999-03-17 11:16
Tärnade eller strimlade kycklingfiléer i sköngrön blandning. Bjud med kokta äggnudlar eller med kokt pasta av något slag.
Tina filéerna helt om de är frysta. Blanda samman marinaden. Tärna eller strimla kycklingfiléerna och lägg ner i marinaden. Vänd runt dem. Täck över och låt stå i rumstemperatur i cirka 45 minuter. Blanda om någon gång under marineringstiden.
@3a text:Ansa grönsakerna. Om morötterna är stora så skär dem tvärs över innan de skärs i tunna skivor längs med. Trava skivorna på varandra och skär sedan i strimlor.
Skär paprikan i strimlor och likaså det gröna från purjolöken. Häll av vattenkastanjerna och spola dem under kallt vatten. Låt rinna av. Häll av aprikoserna men spar ca 0,5 dl av spadet.
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs först kycklingbitarna tills de får fin färg runt om och börjar bli genomstekta. Ta upp dem och lägg på fat. Hetta upp lite mer olja och fräs morötter, paprika och purjogrönt. Låt fräsa några minuter.
Blanda ner vattenkastanjerna och lägg också ner kycklingen. Krydda med smulad buljongtärning, citronpeppar, örtsalt och häll på aprikosspadet. Sjud någon minut. Skala och skiva bananerna. Tillsätt bananer, aprikoser och gurkan som skurits i stavar. Hetta upp. Bjud med något av det föreslagna tillbehören.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!