Kiwipaj

(5-6 port)Pajdeg: 4 dl vetemjöl, 2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 125 g margarin, 1 äggFyllning: cirka 6 kiwifrukter, 3 ägg, 2,5 dl matlagningsgrädde, 0,5 dl socker

Mat & dryck2001-03-29 00:01
Gör pajdegen i matberedare eller hacka samman mjöl, socker och vaniljsocker med margarin till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman till en deg. Vira in degen i plastfolie och låt ligga kallt cirka 1 timme. Tryck eller kavla ut degen och klä en pajform, cirka 28 cm i diameter. Låt degen gå upp på kanterna. Nagga botten. Låt skalet stå kallt cirka 30 minuter. Förgrädda i ugn vid 200 grader cirka 10 minuter. Skala och skiva kiwin. Fördela skivorna i pajskalet. Vispa samman ägg med grädde och socker. Häll det över innehållet. Grädda klart i ugn vid 175 grader cirka 25 minuter. Servera ljum med mjukvispad grädde, vaniljglass eller gör en sås av mixade/tinade frysta hallon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!