Knäckpaj

(8-10 pers)2,5 dl vetemjöl100 g smör2 msk socker1 äggulaFyllning:2 ägg1,5 dl farinsocker1 dl sirap1 tsk vaniljsocker1 krm salt100 g smält smör1 dubbeldajm1 pkt vaniljvisp2 bananer

Mat & dryck2001-01-04 00:01
Hacka ihop mjöl smör, socker och äggula. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form cirka 24 centimeter i diameter, gärna med löstagbar kant. Låt stå kallt i 10 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader. Nagga pajskalet i kanten och förgrädda i cirka 10 minuter. Vispa sedan ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka dajmen och strö den över kakan.
Låt kallna. Servera med vaniljvisp och skivade bananer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!