Kokinistå juvetsi -­ kött med risoni

(4-6 pers)1 kg högrev5­-6 msk olivolja1 lök2 vitlöksklyftor1 burk tomatkross1 pkt risoni (pasta som ser ut som ris)salt och peppar

Mat & dryck2004-08-26 10:28
Skär köttet i portionsbitar (cirka 3 gånger 5 centimeter stora). Värm upp oljan i en kastrull och bryn köttet. Skär lök i rejäla bitar och vitlöksklyftorna i små. Rör ned löken i köttet, Salta och peppra. Täck köttet med vatten och koka cirka en timme under lock eller tills köttet blivit mjukt. Häll i tomatkross och koka ytterligare en halvtimme.
Mät upp risonin ur ett paket och lägg i en långpanna. Ta fyra gånger mer av såsen som du kokade köttet med (exempelvis kräver 2 dl risoni 8 dl sås) Räcker inte såsen får du späda med vatten. Lägg det kokta köttet ovanpå och ugnsstek i 250 grader i 20 minuter eller tills risonin är mjuk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!