Kokosgräddstuvad vitkål

10 svartpepparkorn,1,5 dl kokosgrädde,1 hackad lök,ca 450 g fint strimlad vitkål,2 dl kokosmjölk,1 msk fisksås på flaska,40-50 g ickabillies (torkade små fiskar)eller 150 gram färskt fläsk, strimlat och stekt,ev 1 färsk röd chilifrukt, urkärnad och mycket finhackadRäcker till två personer om den är huvudrätt, men rätten kan också vara del av buffé och räcker då till åtskilligt fler.

Mat & dryck2000-01-12 23:59
Hetta upp pepparkornen i en panna/gryta typ wok cirka 3 minuter. Rör ner kokosgrädden, hetta upp 2-3 minuter, och rör sedan ner löken. Stek ytterligare 2-3 minuter och rör sedan ner kålen. Koka ca 3 minuter, rör då och då. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Lägg på lock och låt sjuda 5 minuter.



Lyft av locket och koka cirka 10 minuter tills kålen är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd. Rör ner fisksåsen. Blanda i fiskarna eller fläsket. Servera överströdd med chilifrukten. Rätten går även bra att äta kall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!