Kokt kyckling med salsa verde

(4-5 port) 1 stor färsk eller fryst kyckling, 1,2-1,3 kg2 gula lökar, 1 morot1,5-2 l vatten, 2 hönsbuljongtärningar8 vitpepparkorn, 2 hela kryddnejlikor1 lagerblad, ev persiljestjälkar

Mat & dryck1998-11-24 10:37
Tina kycklingen om den är fryst. Dela den i halvor.
Skala lök och morot. Skär i bitar.
Koka upp vatten med buljongtärningar, vitpepparkorn, kryddnejlikor, lagerblad, persiljestjälkaroch grönsaker.
Låt koka ca 10 min.
Lägg i kycklingen och koka på svag värme under lock, 30-35 min.
Ta upp kycklingen och ta bort skinn och ben. Dela dem i bitar. Håll köttet varmt.
Salsa verde:
Hacka 6 sardeller eller 6_8 ansjovisfiléer med 1 msk kapris. Lägg i en skål.
Blanda ner 1,5 dl hackad persilja. Pressa ner saften av en halv citron.
Blanda också ner 3-4 pressade vitlöksklyftor. Rör ner 1 dl olja, gärna olivolja. Krydda med svartpeppar.
Låt såsen dra kallt ett par timmar.
Smaka ev av med salt. Starta alltså med såsen innan kycklingen kokas!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!