Kokt torsk med ägg och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås. Enkel mat att laga och underbar att äta trots allt tal om att det är svårt att koka fisk. 
Foto: Dan Strandqvist

Kokt torsk med ägg- och persiljesås. Enkel mat att laga och underbar att äta trots allt tal om att det är svårt att koka fisk. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Mat & dryck2012-07-04 16:36

För 4 personer
800 g skinn- och benfri torskfilé
1 liter vatten
1 tsk salt
10 grovt krossade vitpepparkorn
1 bit purjolök

Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
2 hårdkokta ägg
1 dl hackad persilja
salt och peppar

Att äta till:
kokt potatis
citron
blandad sallad

Gör så här:
1. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt, krossad vitpeppar och en bit grovt strimlad purjolök. Sjud vätskan ett par minuter. Rulla ihop fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg rullarna tätt i en kastrull och sila vätskan över.
2. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken under lock i 3 minuter.
3. Hacka de hårdkokta äggen och persiljan. Koka upp vatten, gärna från fiskkastrullen, grädde och vinäger. Red av med majsstärkelse och tillsätt en fiskbuljongtärning, ägg och persilja. Sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
4. Ta upp fisken med en hålslev. Låt den mellanlanda på hushållspapper och lägg upp på tallrikar. Häll sås över och runt fisken och servera med tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!