För 4 personer
800 g skinn- och benfri torskfilé
1 liter vatten
1 tsk salt
10 grovt krossade vitpepparkorn
1 bit purjolök
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
2 hårdkokta ägg
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
citron
blandad sallad
Gör så här:
1. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt, krossad vitpeppar och en bit grovt strimlad purjolök. Sjud vätskan ett par minuter. Rulla ihop fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg rullarna tätt i en kastrull och sila vätskan över.
2. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken under lock i 3 minuter.
3. Hacka de hårdkokta äggen och persiljan. Koka upp vatten, gärna från fiskkastrullen, grädde och vinäger. Red av med majsstärkelse och tillsätt en fiskbuljongtärning, ägg och persilja. Sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
4. Ta upp fisken med en hålslev. Låt den mellanlanda på hushållspapper och lägg upp på tallrikar. Häll sås över och runt fisken och servera med tillbehör.