Korv- och mozzarellafyllt bröd

25 g jäst2,5 dl vatten2 msk olivolja (olja)3 tsk salt6û7 dl vetemjölFyllning: 150 g rökt korv, 2 gula lökar, 10 soltorkade inlagda tomater, 2 x 125 g mozzarella.

Mat & dryck2000-03-01 23:59
Smula jästen i degbunken. Ljumma vatten och olja till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt salt och vetemjöl till en smidig deg. Arbeta den tills den släpper bunkens kanter. Strö mjöl på ytan. Täck över och jäs ca 30 min. Gör fyllningen. Skala lökarna. Halvera dem och skär i tunna ringar. Fräs dem mjuka tillsammans med tomaterna klippta i bitar i lite av tomatinläggningens olja. Löken ska bara mjukna. Låt kallna. Skär korven i strimlor och mozzarellan i tunna skivor. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en bakplåtsstor kaka. Pensla ytan med olja. Bred ut lökblandningen, strö på korven och täck med mozzarellskivorna. Rulla ihop kakan varsamt (degen måste vara öhelö så att fyllningen inte sipprar ut) som till en rulltårta. Forma till en krans och för över den till en bakpappersklädd plåt. Täck över och jäs ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min. Låt kransen svalna under bakduk innan den skärs i snibbar.

Snabbfylld pain riche: Rör samman 2û3 msk bordsmargarin med 2û3 msk hackad persilja, 2û3 msk hackade jordnötter och 2 pressade vitlöksklyftor. Skåra en pain riche med jämna mellanrum och peta ner fyllningen i skårorna. Värm mitt i ugnen vid 225 grader ca 5 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!