Kotlett på italienska

(4 port)4 fläskkotletter à ca 150 g /st, ca 1,5 cm tjockasalt, pepparmix Tomatsås: 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 sardeller, 1 msk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger), 1 dl buljong (vatten + köttbuljongtärning eller kalvfond på flaska), 1 burk krossade tomater 400 g, 1 tsk torkad smulad oregano, 1 tsk torkad smulad timjan, 1 lagerblad, 0,5 tsk saltTillbehör:10 tunna skivor salami i strimlor, 15-20 svarta urkärnade oliver

Mat & dryck2002-03-07 00:01
Temperera kotletterna. Finns fettkant, så snitta den runt om. Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Stek kotletterna till fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Ta upp dem. Skala och hacka löken. Hacka också sardeller och vitlök. Fräs hacket i stekpannan, tillsätt vinäger, buljong och tomatkross.
Krydda med oregano, timjan, lagerblad och salt. Låt puttra cirka 15 minuter under lock. Lägg ner kotletterna. Låt dem bli klara under lock cirka 5 minuter. Garnera med salami och oliver.
Servera med kokt ris blandat med grönsaker, till exempel majskorn och fint tärnad paprika i olika färger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!