Kotlett på italienska
(4 port)4 fläskkotletter à ca 150 g /st, ca 1,5 cm tjockasalt, pepparmix Tomatsås: 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 3 sardeller, 1 msk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger), 1 dl buljong (vatten + köttbuljongtärning eller kalvfond på flaska), 1 burk krossade tomater 400 g, 1 tsk torkad smulad oregano, 1 tsk torkad smulad timjan, 1 lagerblad, 0,5 tsk saltTillbehör:10 tunna skivor salami i strimlor, 15-20 svarta urkärnade oliver
Krydda med oregano, timjan, lagerblad och salt. Låt puttra cirka 15 minuter under lock. Lägg ner kotletterna. Låt dem bli klara under lock cirka 5 minuter. Garnera med salami och oliver.
Servera med kokt ris blandat med grönsaker, till exempel majskorn och fint tärnad paprika i olika färger.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!