Kotlettmedaljonger med rösti

(4 port)4û6 benfria kotlettersalt, nymald svartpepparHot sweet chilisås: 2 msk sweet chilisås, 0,75 dl socker, 1,5 dl vatten, 0,5 dl rödvinsvinäger, 1 röd chilifrukt eller 1 tsk sambal oelek, 1 tsk potatismjölRösti: 6 potatisar, 1 gul lök, 1 tsk salt, 1 krm nymald vitpeppar, 1û2 msk margarin (flytande)

Mat & dryck2000-01-26 23:59
Kom ihåg att låta köttet ligga framme en stund innan du börjar steka så blir stekytan finare.
Börja med såsen. Dela chilifrukten och peta ur kärnorna. Finhacka den. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt såsen kallna.
Skala potatis och lök. Riv potatis och lök grovt. Krama ur vätskan och blanda sedan rivet med salt och peppar. Hetta upp fett i en stekpanna (gärna belagd). Lägg i det rivna och platta ut till en kaka. Stek på inte för stark värme tills undersidan fått fin färg, vänd och stek färdigt. Stek köttet cirka 3 min per sida. Salta och peppra. Garnera varje kotlettmedaljong med en limeskiva och servera med sås och rösti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!